Llenties

Les llenties, igual que la resta de llegums, es caracteritzen per ser aliments amb una alta concentració de nutrients. Les llenties són una gran font de proteïnes i també d’hidrats de carboni, en concret són riques en midó, un tipus de carbohidrat que proporciona gran quantitat d’energia. Un altre avantatge de les llenties és la seva aportació de fibra, i el seu baix contingut en lípids, el que les converteix en aliades dels que han de fer dieta per controlar el seu pes.

PROPIETATS

A més, aquest llegum és rica en vitamines A, B1, B2, B3, B6, C i E. Posseeix minerals com potassi, fòsfor, calci, ferro, magnesi i sodi. I altres nutrients essencials com àcid fòlic i antioxidant que protegeix les cèl·lules del nostre organisme contra l’oxidació.

 

Entre els seus beneficis, destaca ser un excel·lent remei davant del restrenyiment, els trastorns de còlon i les malalties cardiovasculars, ja que la fibra aconsegueix mantenir equilibrats els nivells de colesterol en sang.

 

A més, i per totes les propietats que posseeixen, les llenties són molt recomanables per combatre l’estrès, la depressió, el colesterol, l’osteoporosi i la descalcificació, també són beneficioses per a l’artrosi, artritis o reumes, els problemes de còlon, la diabetis , l’anèmia i els problemes cardiovasculars i degeneratius. És molt aconsellable consumir llenties durant la lactància i l’embaràs, per la seva aportació d’àcid fòlic i proteïnes. També ajuden en el trànsit intestinal, són bones per a les dents i els ossos, el cabell, la pell i les ungles, i són anticancerígens, per les seves propietats antioxidants.

CONSUM

Les llenties redueixen el colesterol

La fibra soluble de les llenties ajuda a eliminar el colesterol.

 

Les llenties contra la Diabetis

La fibra soluble en les llenties atrapa els carbohidrats. Això al seu torn retarda la digestió i l’absorció, ajudant a evitar grans oscil·lacions en els nivells de sucre en la sang durant tot el dia.

 

Les llenties en la prevenció del càncer

Un estudi que es va dur a terme pel Departament de Nutrició de l’Escola de la Salut Pública de Harvard a Boston, ha demostrat que les dietes en les que es consumeixen moltes llenties redueixen el risc de desenvolupar càncer de mama.